GYERE® – Gyermekek Egészsége Program


Dunaharaszti és Szerencs után 2018-ban hazánkban harmadik helyszínként Diósgyőrben is elindult a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) gyermekkori elhízás megelőzését kitűző, egy-egy városban három évig tartó GYERE® – Gyermekek Egészsége Programja, mely a világ legnagyobb, az elhízás megelőzését szolgáló hálózata, az EPODE keretében valósul meg.

Az EPODE 2004-ben Franciaországban kezdte meg működését, és a gyermekkori elhízást Európa-szerte megelőző átfogó projektként valósul meg és működik folyamatosan jelenleg 29 országban 36 programmal. A projekt létfontosságú, hiszen Európában a rendelkezésre álló adatok szerint minden harmadik 11 éves gyermek túlsúlyos vagy elhízott.

A kezdeményezés első és legfontosabb célja, hogy átfogó társadalmi összefogás megvalósításával a helyi közösségeket és tagjait hozzásegítse az aktív és egészséges életmód kialakításához és annak hosszú távú fenntartásához, ezzel csökkentve a gyermekkori elhízást.

A GYERE® Program a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének irányításával az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkársága, az adott város Önkormányzata, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet összefogásával és szakmai együttműködésével valósul meg.

További információkért kattintson ide!

Egyéb tudnivalók:
Szülői összefoglaló 2020 szeptember
Szülői összefoglaló 2019 szeptember
Jó tanács a gabonafélékről
Mit és mennyit igyanak gyermekeink?
Ingyenes dietetikai tanácsadás